در حال بارگزاری
تازه وارد هستید؟
برای تکمیل عملیات خود ثبت نام کنید
برای عضویت در سایت شماره همراه خود را وارد نمایید تا رمز عبور برای شما ارسال شود.
در صورت ناخوانا بودن روی تصویر کلیک کنید.
عضو هستید؟
برای تکمیل عملیات خود وارد شوید
فراموشی رمز عبور
این بخش از دو قسمت تشکیل شده است در قسمت راست تصویر اقدام به گروه بندی کوپهای موجود در مجموعه خود می کنیم و در سمت چپ بابت هر گروه کوپ که تعریف شده است ، کوپ های مربوط به آن را تعریف می نماییم. به طور کلی کوپ ها در نرم افزار حسابداری رایان تراز در سه سطح گروه ، کوپ وکالای تکمیلی تعریف می شود.همانگونه که مشاهده می کنید برای ایجاد گروه کوپ بربیراید قسمت سمت راست تصویر فعال شود. می توانیم با کلیدهای جهت نمای چپ و راست کیبورد ، قسمت گروه کوپ یا قسمت کوپ را فعال و غیرفعال کنیم.پس از فعال شدن قسمت گروه کوپ با زدن کلید F3 کد گروه و نام گروه را وارد می کنیم. نکته بسیار مهم این است که چنانچه مقدار گروه های کوپ در مجموعه ما بیشتر از 9 گروه و کمتر از 90 گروه باشد ، کد گروه را از 10 به بالا انتخاب می کنیم تا در گزارشات انبارداری به مشکل برنخوریم ،پیشنهاد رایان تراز بابت ایجاد گروه کوپ ، استفاده از کدهای دو رقمی می باشد. به عنوان مثال گروه کوپ های تراورتن را با کد 10 و گروه کوپ های مرمریت را با کد 20 ایجاد می نماییم. و چون کوپ مربوط به آن ها هم با همین کد شروع خواهند شد از نظر کدینگ هم به راحتی قابل تفکیک خواهند بود.
به عنوان مثال گروه کوپ های تراورتن را با کد گروه 10 و کوپ های مرمریت را با کد گروه 20 ایجاد می کنیم.جهت ویرایش کد گروه یا نام گروه از کلید F4 و برای حذف آن از کلید F5 استفاده می نماییم.و برای انتخاب گروه مورد نظر از کلیدهای جهت نمای بالا و پایین استفاده می نماییم و پس از انتخاب گروه کالا با زدن کلید جهت نمای چپ برای تعریف کوپ مربوط به آن گروه اقدام نماییم. در قسمت لیست کوپ کلید F3 را می زنیم.در کادر باز شده سیستم به صورت اتوماتیک کد کوپ پیش فرض سیستم که با کد گروه آغاز میشود را اعلام می کند. چنانچه بنابر سلیقه خود بخواهیم کد را تغییر دهیم باید یک نکته مهم را در نظر بگیریم. کد کوپ حتما باید با کد گروه کوپ آغاز شده باشد تا در گزارش گیری ها با مشکل مواجه نشویم. پس از وارد کردن نام کوپ و واحد کوپ میزان عوارض شهرداری و مالیات برارزش افزوده را به سیستم اعلام می کنیم .
نکته!!چنانچه در کادر باز شده بخشی به نام پروژه وجود داشت حتما قبل از ایجاد کوپ راهنمای تعریف پروژه در نرم افزار رایان تراز را مشاهده بفرمایید تا در زمان ایجاد کوپ و گزارشات مربوط به بهای تمام شده دچار اشکال نشوید.
کالای تکمیلی:برای جلوگیری از افزونگی کدها، می توان خاصیت های مشابه کوپ را به عنوان کالای تکمیلی برای سیستم معرفی کرد به عنوان مثال تمامی کوپ ها با درجات مشابه تک کوپ ،دو کوپ و سه کوپ ،لاشه یا سوپر ،ممتاز ،درجه 1 و... نامگذاری شوند. اگر در کارخانه ما 5 نوع کوپ بریده شود باید بابت هر درجه کوپهایمان یک کد کوپ مجزا برای سیستم تعریف کنیم ولی با کمک کالای تکمیلی می توانیم به هر نوع کوپ یک کد تخصیص دهیم و درجات آن ها را به عنوان کالای تکمیلی به سیستم معرفی کنیم و هنگام صدور فاکتور وقتی یک کد کوپ را انتخاب کردیم کادر انتخاب درجات کوپ نمایش داده می شود و انتخاب می کنیم. با این روش هم کدهای کمتری ایجاد کردیم و هم در گزارش گیری ها می توانیم از کلیه درجات کوپ با هم گزارش تهیه کنیم یا از تک تک درجات به صورت مجزا گزارش بگیریم.
خدماتی:اگر برای کوپ های خود کالایی بخواهیم تعریف کنیم که از نوع خدماتی باشد(مانند دستمزد جابجایی کوپ و...) تیک خدماتی را می زنیم تا در زمان صدور فاکتور موجودی انبار را جهت این خدمات در نظر نگیرد و به عنوان یک کالای خدماتی از ان گزارش تهیه کنیم .
مرتبط با کد حساب :با فعال کردن مرتبط با کد حساب کادری اضافه خواهد شد که می توان درون آن کد حسابی را از کدینگ حسابداری انتخاب کرد و این کوپ را به کد حسابداری دلخواه انتصاب داد. در این صورت هرگاه در فاکتور خرید ،این کوپ خریداری شود ، در سند حسابداری به جای اینکه حساب خرید را بدهکار کند، حساب مرتبط شده کوپ را بدهکار خواهد کرد و همچنین در زمان صدور فاکتور فروش هم این حساب مرتبط شده بستانکار خواهد شد.